2012

Diákjaink sikere a Budai József
Biológia Feladatmegoldó Versenyen

A miskolci Lévay József Református Gimnáziuma ebben az évben is megrendezte a Budai József Biológia Feladatmegoldó Versenyt. A megmérettetésre idén 2012. január 27-28-án került sor, ahová 14 iskola küldte el a versenyzőit. Iskolánkból 7 diák és 2 kísérő tanár utazott el Miskolcra. A mikrobusz vezetésének fárasztó feladatát Zsoldos László igazgató úr vállalta.

A rendezvényt 27-én este Ábrám Tibor, a Gimnázium igazgatója nyitotta meg egy rendkívüli eseménnyel: a miskolci verseny részvevői interneten keresztül kapcsolatba léptek Bodossal, ahol egy konferenciát rendeztek Budai József tiszteletére. Innen Sándor István, a háromszéki falu lelkésze köszöntötte az egybegyűlteket. Ebben a faluban született a 30 évig a Lévayban tanító Budai József. Ezután dr. Kellermayer Miklós professzor emeritus, príma díjas pécsi sejtkutató következett, aki Az élő sejt címmel tartott előadást. Ezt az internet élő közvetítésének segítségével több százan hallgathatták végig.

A rendezvény másnap reggel áhítattal, majd a versenydolgozatok megírásával folytatódott. A tanulók egy 70 pontos feladatsort kaptak, majd 10 – szöveteket, biomokat, állatokat vagy növényeket ábrázoló – képet kellett felismerniük. Ezután – amíg a szervezők javították a dolgozatokat – a versenyzők egy része a Kontraszt Kiállítást tekintette meg.

Kora délután az eredményhirdetés és a verseny lezárása következett, ahol a részvevők megkapták a jól megérdemelt jutalmukat. Az iskolánkból érkezett tanulók az eddigi versenyek legjobb eredményét érték el, hiszen a négy kategóriából háromban is az első helyen végeztek.

Az eredmények:

Név Kategória    Helyezés
Révész Dorottya (9. c) 8-9. VI.
Kádár Béla (10. c) 10. I.
Koncz Péter (10. c) 10. V.
Molnár Márton (11. c) 11. VII.
Szabó Kristóf (11. c) 11. I.
Béldi Tibor-Gábor (12.b)    12. I.
Módis László (12. b) 12. II.

Az eredményekhez valamennyi tanulónak szívből gratulálunk!

Debrecen, 2012. január 30.

Uherkovich Zoltán
szaktanár