Megérkezett Svájcba a debreceni diákcsoport, 2012

Iskolánk és a svájci Schiers városka EvangelischeMittelschule nevű iskolája között 1995 óta van hivatalos kapcsolat. Kezdetben a svájciak tanévenként két-két magyar diáknak biztosítottak ösztöndíjat, 2002 óta évente egy-egy svájci, illetve debreceni diákcsoport látogatja meg a másik iskolát. A svájci vendéglátók által összeállított program lényeges része az iskolai keretek közötti német nyelv tanulása. Ezen kívül kirándulások, Svájc nevezetességeinek, kulturális és természeti értékeinek megismerése szerepel a programban.

A debreceni diákok kiválasztása ebben a tanévben is több lépcsőben történt, az írásbeli és szóbeli vizsgán is elsősorban ország ismeretből adtak számot német nyelven a pályázó tanulók. A csoportba végül 21 diák került be, akik nagy izgalommal és várakozással indultak útnak.

A csoportot Németh Lea tanárnő és Karasszon Dániel tanár úr kíséri. A diákcsoport 2012. március 23-án, pénteken este 10 órakor indult el a nagy kalandra bérelt autóbusszal. Közel 20 órás utazás után a csoport szerencsésen megérkezett Schiersbe, a fénykép a megérkezés után készült.

Kívánjuk, hogy eredményes és hasznos legyen a tanulmányút, és egészségesen, élményekkel gazdagodva térjenek vissza tanáraink és diákjaink!