Könyvbemutató

Kollégiumtörténeti kiadványok bemutatása

2013. szeptember 27.

A Debreceni Református Kollégium jubileumi megemlékezéseinek fontos részét képezik az évforduló alkalmából megjelenő kiadványok. Nagy sikert aratott, és már második kiadásban jelent meg a Miről mesél a Debreceni Kollégium? című, fiataloknak szóló könyv.

A gyermekeknek szóló kiadvány után inkább a felnőtt korosztály számára lesz érdekes olvasmány a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma (1850 -2012) című könyv. Iskolánk számára kiemelkedő jelentőségű az a tény, hogy ez az első próbálkozása Kollégium Gimnáziuma, mint önálló intézménytörténetét bemutató, tudományos igényű kötet elkészítésére. A Győri János gimnáziumi tanár, kutatóintézeti igazgató által szerkesztett 700 oldalas mű az iskolai kerettörténet mellett tantárgytörténeti fejezetek, tanári portrék és néhány tanórán kívüli tevékenység bemutatása révén igyekszik képet adni az 1850-ben önállóvá vált Gimnázium több mint másfél évszázados történetéről. A kötet szerzői többnyire a Gimnázium ma is aktív tanárai vagy volt diákjai.

Az ünnepélyes könyvbemutatóra 2013. szeptember 27-én 14 órakor kerül sor a Kollégium Dísztermében. A Gimnáziumtörténet mellett ekkor kerül bemutatásra a Dóczy Leánynevelő Intézet történetét bemutató kiadvány, valamint a Kántus új DVD-je is.

A rendezvényre szeretettel hívjuk iskolánk egykori és mai diákjait, tanárait, várunk minden érdeklődőt!