Beszámoló 2

2013. március 2-3-án rendeztük meg a Református Iskolák XXI. Országos Matematikaversenyét. A verseny a 475 éves Református Kollégiumhoz kapcsolódó rendezvénysorozat nyitó alkalma volt, melyet egykori matematikatanárainkról szóló kiállítás kísért.

A verseny zsűrijének elnöke egykori diákunk, Dr. Bérczes Attila, a Debreceni EgyetemTermészettudományi és Technológiai Karának dékáni tanácsadója volt. Köszönettel tartozunk a Debreceni Egyetem Matematika Intézete oktatóinak, akik a feladatsorok összeállításában és javításában vettek részt. (9. évfolyam: Dr. Herendiné Dr. Kónya Eszter; 10. évfolyam: Dr. Kántor Sándor; 11. évfolyam: Dr. Bessenyei Mihály; 12. évfolyam: Dr. Kántor Sándorné.)

Szombaton 25 református iskola 114 diákja írta meg az egyéni versenyt. A résztvevők között három határon túli iskola is volt Nagyberegről, Péterfalváról és Nagyváradról. Iskolánkat a Nagy Géza Házi Matematikaverseny győztesei (9. évfolyam: Molnár Nóra, 10. évfolyam: Koncz Imre, 11. évfolyam: Korcsmáros Berta, 12. évfolyam: Szilágyi Dávid) képviselték.

Az egyéni verseny alatt a résztvevő tanárok Dr. Figula Ágota: Érdekes szerkeszthetőségi feladatok, és BirónéKabály Enikő: Galilei körzője című szakmai előadásokon vettek részt.

Az egyéni teljesítmények alapján a Baár-Madas Református Gimnázium bizonyult a legeredményesebbnek. Iskolánkból Molnár Nóra III. helyezett éskülöndíjas, Koncz Imre III. helyezett lett.

Vasárnap a hagyományokhoz híven játékos csapatversenyt rendeztünk, amit a Baár-Madas Református Gimnázium csapata nyert.

Köszönettel tartozunk Dr. Kovács Levente egykori diákunknak és támogatóinknak, akik az első helyezetteknek egy-egy laptopot, a különdíjasoknak fejenként 20 000 Ft-ot, és a további helyezetteknek értékes ajándékokat ajánlottak fel.