Sajtóközlemény

Idén 18. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák Találkozóját, amelynek most Debrecen ad otthont. Az idén ugyanis a Debreceni Református Kollégium két intézménye, a 475. tanévét lezáró Gimnázium és a 175 éves Leánynevelő Intézet örökét folytató DóczyGimnázium hívta meg a Kárpát-medence református középiskoláit. A július 6-án, szombaton kezdődő és július 10-én, szerdán véget érő rendezvényre 40 intézményből, több mint 170 vendég érkezik, Magyarország mellett Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből. Az iskolákat két pedagógus és két diák képviseli.

A találkozó célja, hogy az adott iskolát/iskolákat és annak valamint a régió nevezetességeit és egymást is megismerjék a tanárok és a gyermekek. Így a mostani programok között is szerepel a szabadidős tevékenységek mellett a város, a Debreceni Református Kollégium és a Dóczy Gimnáziumbemutatása is, valamint kirándulás a Hortobágyra és a Nyíregyházi Állatparkba.

A fiatalok és kísérőik szombaton délután érkeznek Debrecenbe, a Kollégium Oratóriumában 18 órakor kezdődő nyitó áhítatot Vad Zsigmond esperes tartja majd.

Vasárnap 10 órától úrvacsorás istentiszteleten vesznek részt az intézmények képviselői, ezen dr. Bölcskei Gusztáv Püspök Úr szolgál.

Az alkalom után lehetőség nyílik interjúk készítésére!

A találkozó további programjairól később adunk részletes tájékoztatást!

Debrecen, 2013. július 3.