Sikeres Comenius Pályázat

Szeretnél-e Te is egy külföldi iskolát meglátogatni?

Örömmel tájékoztatom diákjainkat és a szülőket, valamint iskolánk támogatóit, hogy a Comenius Iskolai Együttműködési Program keretében intézményünk által benyújtott pályázatot kedvezően bírálták el, és összesen 20.000 Euro összeget nyertünk külföldi iskolai programokon való részvételre. Az Európai Unió Egész életen át történő tanulás programja keretében öt külföldi iskolával együtt készítettük el pályázatunkat, melynek címe: A boldogság Európában (Happinessacross Europe).

A közösen pályázó iskolák Európa különböző régióit képviselik, rajtunk kívül egy-egy német, spanyol, dán, bolgár és török iskola vesz részt a programban. A pályázat munkanyelve angol, fő cél az, hogy – nyelvtudástól függetlenül – az intézmények minél több tanára, diákja, sőt lehetőleg szülők is részt vegyenek a programban. A két éves projekt keretében minden iskola egy-egy konferenciát szervez, amelyre a többi intézmény 5-6 fős küldöttsége hivatalos. A konferenciák témáiról a csatolt pályázati felhívás ad tájékoztatást.

A konferenciákon a jó angol tudással rendelkező tanulóink közül azok vehetnek részt, akik a pályázathoz kapcsolódó iskolai versenyeken, vetélkedőkön sikeresen szerepelnek, vagy egy-egy területen különleges képességekkel rendelkeznek.

Az első közös feladat a projekt LOGO-jának (jelvényének) megtervezése, erre minden iskola diákjai pályázhatnak. A felhívás a cikk végén olvasható!

Az érdeklődő diákok figyelmébe ajánljuk a Comenius in HungaryFacebook oldal meglátogatását!

A projekt iskolai koordinátora dr. Csatári Annamária tanárnő, aki szívesen áll az érdeklődő tanulók rendelkezésre!

A LOGO pályázat ITT olvasható!