Jubileumi Nap és Hálaadó Istentisztelet

2013. szeptember 28.

A Debreceni Református Kollégium jubileumi rendezvénysorozata kiemelkedő alkalma lesz a 2013. szeptember 28-ára tervezett Jubileumi Nap. A nap középpontjában a 11 órakor kezdődő nagytemplomi hálaadó istentisztelet áll, amelyre várjuk a hazai és külföldi testvérintézmények, valamint a tiszántúli református gyülekezetek küldöttségeit, az egykori és mai tanárokat, diákokat! Az istentisztelet keretében kerül sor a Kollégium által alapított díjak és emlékérmek átadására.

Az istentisztelet előtt és után a Kollégium tagozatai mutatkoznak be a vendégeknek. A Dóczy Gimnáziumban Szabó Magda írónő szobrának leleplezésére kerül sor. A Református Általános Iskola diákjai zenés irodalmi műsorral szolgálnak az Emlékkertben. Megtekinthető lesz a Gimnázium állat és ásvány gyűjteménye. A Kollégium díszudvarán a kárpát-medencei református középiskolákat bemutató kiállítás várja a látogatókat. A Gimnázium Kálvin termében a Kárpát-medence középiskoláit bemutató film vetítésére kerül sor. Egész nap ingyenesen látogathatók lesznek a Kollégium kiállításai. A Kollégium hagyományai szerint este 18 órakor Preces (Könyörgés) zárja a napot a Kollégium Oratóriumában.

A jubileumi hálaadó napraés istentiszteletre szeretettel hívjuk iskolánk egykori és mai diákjait, tanárait, várunk minden érdeklődőt!